Mitt namn är Anette Gunilla Aronsson. Dotter till Agne och AnnaLisa Aronsson och syster till Christian.
Jag föddes den 25 augusti 1959 i Bjärnum. Gick i grundskolan i Bjärnum, först boende i gamla Sparbankshuset (numera rivet) sedan i villa på Boställsgatan.Inledde gymnasieutbildning men hoppade av, flyttade hemifrån och började en anställning på träindustrin "Akuma AB" i Tyringe. Efter tre år utbildade jag mig till förskollärare på högskolan i Kristianstad, och har sedan 1980 arbetat som förskollärare. På senare år har jag specialiserat mig och arbetar numera i en verksamhet för barn med autism.

1984 flyttade jag samman med Kay Sjöstrand. Även han Bjärnumsbo och son till Elvin och Asta Sjöstrand. Vi har bott både i Bjärnum och Hässleholm i hyreslägenheter. ett år även i kollektiv. Men 1989 köpte vi ett gammalt hus i Farstorp, där vi sedan dess bor.

Tre barn har vi åstadkommit. Malin Emelie Sjöstrand, Leo Hannes Sjöstrand och Moa Evelina Sjöstrand.

Även Kay arbetar med barn (högstadieelever på ett skoldaghem) vilket gör att mycket av vår tid och vårt engagemang går till arbete och tankar kring barn och barns uppväxtmiljö.

Vi har en stor trädgård till vårt gamla hus. Där lägger vi gärna den lilla fritid som blir över. Med näsan i ogräset och barnen lekande i skogen bakom trivs jag bäst. Lite grönsaker och potatis samt mycket frisk lufr (och ryggont) är vad trädgården ger oss. Vår dröm och eventuella framtidsplan är att kunna ägna ännu mer tid åt det hantverk vi fastnat för. Kay har sedan några år ägnat sig åt stengodstillverkning och jag deömmer om att ägna mig åt texilt arbete.

anette.jpg (37364 bytes)  kay.jpg (39513 bytes)